Aşağı Aksu Ortaokulu


Vizyon: Sevgi, hoşgörü ve başarının hakim olduğu lider bir okul olmak.

Misyon: Milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerleri yüksek, kendisiyle ve çevresiyle barışık, sorgulayan, üreten, çözüm odaklı, bedenen-ruhen sağlıklı bir şekilde gelişmiş, ufku geniş, özverili, özgüveni yüksek, idealleri olan , vatandaşlık bilinci kazanmış, ailesine ,vatanına ve milletine bağlı genç beyinler yetiştirmek.

Başarılar: 2011 Beyaz Bayrak Ödülü 2010 SBS İlçe Birincisi 2004 Trafik Konulu Afiş Yarışması Türkiye Birinciliği 2004 Erkekler Puanlı Atletizm İl Birinciliği, Takım Halinde Türkiye Dokuzunculuğu

Saatler: Ders başlama ve bitiş saatlerimiz 8.30-15.10´dur.
Isınma: Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil:
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2019 LGS sonucuna göre bir öğrencimiz Rize-Güneysu Şehit Kemal Mutlu Fen Lisesi´ne, bir öğrencimiz Trabzon-Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi´ne, bir öğrencimiz de Rize-Ardeşen Şehit Ömer HALİSDEMİR Fen Lisesi´ne yerleşmiştir. 2020 LGS sonucuna göre bir öğrencimiz Trabzon/Of Solaklı Fen Lisesi´ne, bir öğrencimiz de Sürmene Hasan Tahsin Kırali Proje Anadolu Lisesi´ne yerleşmiştir. 2021 LGS sonucuna göre 4 öğrencimiz sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına (Of Fen lisesi, Ardeşen Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi, Ankara Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sürmene Hasan Tahsin Kırali Anadolu Lisesi) yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonunda 8. sınıf öğrencilerimizin tamamı Ortaöğretim kurumlarına yerleşmiştir. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme oranımız 2020 yılı için %16 'dır. 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonunda 8. sınıf öğrencilerimizin tamamı Ortaöğretim kurumlarına yerleşmiştir. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci yerleştirme oranımız 2021 yılı için %40 'tır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 1. Okulumuzda beyaz bayrak ve beslenme dostu okul projeleri yürütülmektedir. 2. İlçemiz bünyesinde gerçekleştirilen değerler eğitimi projesi okulumuzda sürdürülmektedir. 3. 2020 yılında ortaya çıkan Covid-19 salgını nedeniyle eğitim kurumlarında temizlik standardını sağlamak adına yayınlanan ´Eğitim Kurumlarında Hijyen ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu´ gereği okulumuz çalışmalarını tamamlamış "Okulum Temiz Belgesi" almaya hak kazanmıştır.
Diğer Hususlar: Okulumuz 1. hizmet bölgesi 4. hizmet alanında olup hizmet puanı 14´tür.

Telefon - 04627513031

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://asagiaksu.meb.k12.tr

Adres - Aksu Mah. Çakırlı Alt Küme Evleri No22/A Sürmene / TRABZON

Öğretmen :11
Öğrenci :36
Derslik :6
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1500
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Aksu Hanları Mevkii/Sürmene

Adres - Aksu Mah. Çakırlı Alt Küme Evleri No22/A Sürmene / TRABZON

Ulaşım Sürmene-Köprübaşı yolu üzerinde bulunan okulumuza erişim, Köprübaşı veya çevre köylere giden dolmuşlarla sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl merkezine 42 km, ilçe merkezine 4 km mesafededir.